Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход се засича за по-голям пробег от км....
    Добавки не смъкват разхода, не не винаги вредят на мотора, всички майстори това им е заучена реплика, как всичко съсипвали. Айде недейте сега.

Тони, моля по отношение на разход и прочие, не засягай името ми и изрази като разкази...Не си длъжен да вярваш, но нямаш право и да отричаш.

Колега покарай я повече км, и напълни догоре...след 300-400 км най малко.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Събота излизам извънградско и поради тази причина я напълних днес за да мога да си я засека и извън града.
      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
      ex Alfa 156 1,9 JTD
      ex Alfa 75 1,8

Comment

• Аз карам 1.9 8v на 159 и честно да ви кажа гори повече от същия мотор при 156-ца ! Извън града около 6.5-7 в града 8.5-9 . Нищо не е пипано още по колата и е с 17' джанти...все пак го намирам за нормално

Comment

• Ето го за повече километри средния разход. От тези км около 70-80 са градско. Който иска да вярва...затапил съм ЕГР-а и махнах ДПФ-а, вихровите клапи стоят понеже си работят.
          Attached Files
          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
          ex Alfa 156 1,9 JTD
          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Вече с 16" джанти, без ДПФ,без ЕГР, без вихрови клапи, почистен смукател и чип, резултат Пловдив - Ст. Загора на темпомат 150 км/ч 6.9 л/100 , Ст, Загора - ПЛ 6.6л/100
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Само за сравнение - ФВ Поло 1.9 ТДИ 101 к.с. (помпа -дюза), тежащо около 1000 кг, дава разход 8.3 / 100 градско в София. Вие колко искате да харчи 2.4 двигател на 1600 кг кола ?!?
              П.С. На 166 2.4 JTD 10 клапана гореше не повече от 9.5, но този двигател съм го признал за уникален.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                Ето го за повече километри средния разход. От тези км около 70-80 са градско. Който иска да вярва...затапил съм ЕГР-а и махнах ДПФ-а, вихровите клапи стоят понеже си работят.
                моя е приблизеителен зависи от пътя

все още не е махано нищо

но най тежкото ми е било 7.3л/100 мисля извънградско
                а най-доброто 5 и манечко
                Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

• Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
                  моя е приблизеителен зависи от пътя

все още не е махано нищо

но най тежкото ми е било 7.3л/100 мисля извънградско
                  а най-доброто 5 и манечко
                  Айде и литър отгоре да е, все пак четирите колела въртят постоянно и вдига малко или много...лично аз съм много доволен.
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

• Хасково -Стара Загора -Хасково, с градско в Стара Загора 7,4/100 със средна скорост 66км/ч, ниска заради градското,с четири човека в колата. Само в едната посока я наблудавах - чисто инвънградско - 6,9/100 при каране 90-120. Терена е доста неравем настилката също. След махане на туй онуй по колата наблюдавам падане на извънградския разход и никаква промяна на градския, което го отдавам на късите разстояния и вечното търсеня на място за паркиране в центъра... Сега до месец ще видя как ще е в новия офис.
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• При отвратително време - дъжд и вятър- Варна-Рижки проход-Пловдив и обратно със 110-120 км/час -5,7л/100км по борд и 5,9 на колонка.Без градско и сам в колата и ср. скорост 89км/час.
                      159 SW 2.4 Jtdm 2007
                      156 TS 1.8 1999
                      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Какво се оказа, пепи не бил сам
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Какво се оказа, пепи не бил сам
                          Май май...за мен разхода е чудесен за 2,4, близо 1800кг тежък автомобил с постоянно 4по4
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Аз вярвам на производителя в случая. При 2.2jts стойностите (което е похвално), се постигат само, когато колата се кара по младежки, с тежък крак - тези 13 литра градско.

Ако се ограничаваш и пестиш - ще спестиш дребни стотинки на сто километра...
                            Не е ли по добре, да си караш колата така, че да ти носи радост,. а не стрес,. за няколко стотинки...
                            Бих взел 3.2 ако бях мъничко по богат...
                            Last edited by fbegov; d.m.y г., 03:17.
                            2,2 jts

Comment

• Първоначално публикувано от fbegov Покажи съобщение
                              Аз вярвам на производителя в случая. При 2.2jts стойностите (което е похвално), се постигат само, когато колата се кара по младежки, с тежък крак - тези 13 литра градско.

Ако се ограничаваш и пестиш - ще спестиш дребни стотинки на сто километра...
                              Не е ли по добре, да си караш колата така, че да ти носи радост,. а не стрес,. за няколко стотинки...
                              Бих взел 3.2 ако бях мъничко по богат...
                              Защо връзваш "радостта" с бързото каране?
                              Мен ми носи радост когато си пусна круиза на 100км/ч, хвана си воланчето с 2 пръста отдолу и си слушам джаз, гледайки релефа на България.
                              И ме напряга, когато не "пестя", да се изнервям този как не ме пуска да изпреварвам, да се доказвам на другите състезатели по пътя и т.н.
                              А с това "пестене" за теб, при моето икономично и съответно неикономично каране, разликата може да ми достигне до над 3-4 литра на 100км.
                              Или в месечно парично изражение това ми излиза около 100 лева разлика.
                              Да, добри "дребни стотинки" спестявам всеки един месец от самата разлика в стила на каране.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                                Ето го за повече километри средния разход. От тези км около 70-80 са градско. Който иска да вярва...затапил съм ЕГР-а и махнах ДПФ-а, вихровите клапи стоят понеже си работят.
                                Трябва и снимка със средната скорост,иначе не е меродавно !!!!!!!!
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X